Varma minnen från en sommar, Capere momentum.

Varma minnen från en sommar, Capere momentum.

Vi fortsatte att kämpa oss igenom vardagen. De 10 första intensiva veckorna med behandlingar i Umeå var nu gjorda. Tildas allmäntillstånd var väldigt dåligt, cytostatikan tärde väldigt hårt på hennes kropp. Ett antal gånger hade hon så låga värden att läkarna fick skjuta upp hennes behandlingstillfälle. Hennes lilla kropp sa helt enkelt ifrån. Hon fick ofta feber, helt utan klar anledning och varje gång det hände så blev det akuta resor in till Örnsköldsviks barnavdelning. Där behandlades hon med antibiotika tills febern släppte och hennes värden åter steg.

Jag vet inte hur många påsar blod hon har fått. Jag märkte alltid på henne när hon behövde påfyllning, en väldigt blek och trött Tilda talade sitt tydliga språk. Blodprovet bekräftade hennes låga blodvärden, hon fick sin påse blod och med den så steg åter orken.

Sakta övergick vintern till vår och våren blev till sommar, den varmaste sommaren på väldigt länge. Nu hade vi en mindre intensiv period i hennes behandlingsschema och hon var relativt pigg.

2014 03 26 17.28.11 - Varma minnen från en sommar, Capere momentum.

Den sommaren var det en stor värmebölja som låg och tryckte över oss i flera veckors tid. En söndag i slutet av Juli så besökte vi djurparken och våra barn lekte bland gungor och klätterställningar. Just då läste jag i tidningen och fick se en annons från Murbergets Länsmuseum i Härnösand. Ett dropp in bröllop skulle ordnas kommande lördag. Impulsiv som jag är, så började jag att fundera. Skulle detta kunna vara något för oss? Gifta sig om 6 dagar, var det ens möjligt? Visade Tobbe annonsen i tidningen och frågande om vi skulle gifta oss på lördag? Tror han blev ganska så chockad av min galna idé . Men han köpte idén och vi skulle först se om det var praktiskt genomförbart.

På måndagen ringde jag skatteverket och förklarade läget, vi behövde en hindersprövning så snabbt som möjligt och dom lovade att hjälpa oss. Vi ordnade praktiska detaljer hela veckan. Allting skedde i hemlighet. I vår vardag gick det aldrig att planera något, allting styrdes av Tildas behov, dagsform och ork. Vi tog en dag i taget. Vi ville inte berätta för någon om vårt kommande bröllop, ifall hon skulle behöva läggas in akut på sjukhuset.

Torsdagen innan bröllopet kom och vi tog som vanligt hennes torsdagsprover, sjukhuset ringde på kvällen och meddelande provsvaren. Hon hade aldrig haft så höga och fina värden som hon nu hade. Värdena låg som innan hon började med cytostatikan. Vi tog detta som ett gott tecken och skickade ut inbjudningar via sms till vårt kommande bröllop, men en liten reservation att Tilda kunde bli sjuk. Alla visste precis hur snabbt det kunde vända med Tilda, men våra nära och kära blev väldigt glada och överraskande av vårt påhitt.

Lördagsmorgonen kom, alla papper och ringarna var i ordning. Solen strålade och värmen steg till 29 grader i skuggan den dagen. Vi begav oss i bilen mot Härnösand och Murberget där vi mötte upp våra familjer.

IMG 1176 - Varma minnen från en sommar, Capere momentum.

IMG 1287 - Varma minnen från en sommar, Capere momentum.

IMG 1266 - Varma minnen från en sommar, Capere momentum.

Den 26 Juli 2014 gifte vi oss, helt oplanerat och oväntat för både oss själva och våra närmaste. Den bästa och roligaste dagen och kvällen på väldigt länge. Vi fångade verkligen nuet denna dag.

På kvällen hade vi en stor fest hemma på gården för våra vänner och familjen.

Dagen efter var sommarens stora värmebölja över och vår bröllopsresa gick till Umeås universitetssjukhus. Vår vardag med behandlingar var nu åter tillbaka. Men så nöjda och lyckliga vi var.

pinit fg en rect red 28 - Varma minnen från en sommar, Capere momentum.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *