Tildas berättelse.

Tildas berättelse.

Detta inlägg skriver jag till dig Tilda, detta är början på din historia.

IMG 4357 - Tildas berättelse.

Jag började märka att något inte stämde i slutet av sommaren 2013, du var nyss fyllda 3 år. Du började plötsligt att skela med ditt vänstra öga, inte hela tiden men om man var uppmärksam så märkte man av detta. Jag tyckte även det såg svullet ut, att ögat liksom buktade utåt, detta var mest tydligt på morgonen, då du var nyvaken.

Efter en tid av oro stod jag inte ut längre, så jag bokade en tid på BVC. Förklarade där att du plötsligt börjat skela, men tyvärr så blev jag inte tagen på allvar, dom kunde inte märka av någon skelning, hon ser ju så himla frisk ut blev svaret. Mamman behöver inte oroa sig för lilla Tilda. Känslan av att inte bli betrodd var frustrerande.

Ytterligare en tid passerade och min oro bara steg, din skelning hade nu ökat och ögat buktade ut ännu mera. Ringde åter igen BVC, och nu skulle du få en remiss till ögonmottagningen. Innan den skulle komma hade det hunnit blivit början av december, på ögon kunde dom konstatera att du inte kunde titta uppåt med ditt vänstra öga. Till detta hade ortoptisten ingen förklaring och att vi skulle få komma tillbaka och träffa en läkare vid ett senare tillfälle.

Så äntligen den 22 januari 2014 fick du träffa en barnögonläkare som kunde konstatera direkt att du hade ett tryck bakom ögat och en svullen synnerv, vi blev omgående skickade till barnmottagningen för att träffa en barnläkare, han förklarade för mig att du behövde börja en tumörutredning omedelbart. Det första dom gjorde var att ta olika blodprover på dig.

Du och din syster Tuva sprang omkring och lekte på mottagningen, helt obekymrade, för mig hade hela tillvaron rämnat, ångesten var obeskrivlig då jag fick höra att min 3 åriga dotter behöver börja en tumörutredning, vi blev kvar över tre timmar den dagen.

Den 28 januari fick du tid för magnetkameraundersökning under sövning. Den morgonen glömmer jag aldrig, din allra första sövning utav många var absolut den värsta. Att behöva lämna kvar dig efter att du hade somnat var fruktansvärt, det enda jag ville var att hålla dig i min famn, mitt älskade lilla barn. Onskan som döljdes i ditt inre skulle snart bli synlig för omvärlden.

Vi väntade på samtalet från uppvaket, och där låg du i en sjukhussäng, hostig och ledsen. Efter ett par timmar vaknade du ordentligt och fick den obligatoriska piggelinglassen, efter ytterligare ett par timmar fick vi träffa doktorn som kunde berättade för mig och din pappa att du hade en tumör på vänstra ögats synnerv, stor som en valnöt. Detta var orsaken till din skelning och synbortfall, du såg nu endast 10% på 1 meters håll med ditt sjuka öga.

Så började den stora resan för dig Tilda.

IMG 4356 e1515654084818 - Tildas berättelse.

pinit fg en rect red 28 - Tildas berättelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *