På resande fot genom ett vintrigt skogslandskap.

På resande fot genom ett vintrigt skogslandskap.

Tänk så många gånger vi åkt denna väg till sjukhuset, vi känner till varje kurva på den 24 mil långa resan som går genom skogen ut till kusten.

IMG 4406 - På resande fot genom ett vintrigt skogslandskap.

Vi har kört denna väg, sommar som vinter, dag som natt. Även åkt ambulans då Tildas blodvärden varit väldigt låga och feber tillstött. Blodförgiftning är en vanlig biverkan då immunförsvaret är utslaget. Hela Tildas kropp blev utslagen efter varje ny dos av cytostatika. Sakta blev hon piggare igen och då var det dags för nästa behandlingsdos, så var livet för Tilda under 85 veckor. Under hela behandlingen var hon bara hemma och på sjukhus, det fanns ingen ork till att leka på förskolan. Även denna väg fick vi åka då livets resa ville börja för Tilda en sommarnatt för snart 8 år sedan.

Så idag gör vi åter igen denna resa, efter en tidig morgon begav vi oss iväg. Målet med dagens resa var en synkontroll på ögonmottagningen, varannan månad gör vi detta för att se om synen har försämrats. Detta kan ge en indikation om tumören har börjat vakna igen. Tildas tumör kommer alltid att sitta kvar på synnerven, den går inte att operera bort. Risken är att hon skulle bli blind på båda ögonen. Istället skulle den göras oaktiv och helst krympas med hjälp av cytostatikabehandling.

IMG 4397 1 e1516038608423 - På resande fot genom ett vintrigt skogslandskap.

IMG 4399 1 e1516013553458 - På resande fot genom ett vintrigt skogslandskap.

Det finns alltid en gnagande oro inför varje kontroll, men idag så gick allt bra. Synen var oförändrat stabil. Vi skulle även minska ned hennes lappbehandling. Hon tränar det svaga ögat, som fortfarande vill skela åt sidan och hoppas på att ögat är starkt nog för att klara denna nedtrappning.

IMG 4403 e1516011615393 - På resande fot genom ett vintrigt skogslandskap.

En glad och nöjd tjej som alltid gör sitt allra bästa.

IMG 4407 2 - På resande fot genom ett vintrigt skogslandskap.

Efter en lång dag borta är det skönt att få landa i hemmets lugna vrå.

pinit fg en rect red 28 - På resande fot genom ett vintrigt skogslandskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *