Att kunna acceptera nuet och känna livsenergin flöda.

Att kunna acceptera nuet och känna livsenergin flöda.

Det har varit fyra slitsamma år. Först nära två år med Tildas behandling och sedan en graviditet och livet med en liten bebis på det. Den sista tiden, sedan vi kom hem från sjukhuset i Umeå har det varit extremt påfrestande för hela våran familj. Tilda har återigen börjat med sondmat dygnet runt och kampen att hon ska äta själv igen är svår. Hon har inte kunnat äta som vanligt dom sista fyra åren. Alla våra måltider är fyllda av konflikter. Vi har provat allt, men inget hjälper. Detta är en biverkan av hennes behandling, smaksinnet har förändrats och det kan ta väldigt lång tid innan det blir normalt igen. Detta är nuet, som vi måste acceptera…

och just idag för två år sedan föddes våran lilla Olle, världens finaste lilla kille.

IMG 4541 - Att kunna acceptera nuet och känna livsenergin flöda.

Grattis på din födelsedag Olle!

Det har varit helt fantastiskt att få ett fjärde barn, två pojkar och två flickor. Familjen är nu fulländad.

Det första året med Olle ammades han dygnet runt. Jag satt upp och sov med honom i sängen, han ville aldrig använda napp så jag blev hans subsitut. Än idag har han aldrig sovit en hel natt, världens gladaste på dagen, men nätterna är jobbiga för honom. Vi har fortfarande inte slutat med amningen under dagen. Jag har aldrig ammat någon av mina barn så länge som Olle.

Oskar ammades runt 8 månader, jag var en ung otålig mamma som ville börja jobba igen. Tuva var också runt 8 månader, hon var bestämd redan då och slutade självmant. Tilda ammades tills hon var 1 år. Hon ville absolut inte sluta, men min kropp fick tillslut nog av dygnet runt amning och jag blev helt kraftlös. Tilda vägrade också den vanlig nappen, så hon och Olle påminner mycket om varandra.

Nu börjar jag känna att vi måste göra ett avslut med Olles amning. Jag behöver all livsenergi själv. Min kropp har blivit tunnare och smalare än vad jag trivs med.

Naturligtvis äter Olle vanlig mat som vanliga tvååringar, men han tycker fortfarande om att få ammas under dagen. De har blivit så då jag har varit föräldraledig de sista två åren med honom.

Så nu Olle är det tid för oss att avsluta detta kapitel i livet och gå vidare.

Det är med vemod jag ska sluta amma mitt allra sista barn.

Nu börjar en ny tid för oss istället. På måndag ska du få börja heltid på förskolan och amningen kommer att avslutas naturlig för dig. Du kommer att ha det så bra på världens bästa förskola.

Nu säger vi farväl till amningen, det kommer att gå bra för oss båda lilla vän.

IMG 4426 - Att kunna acceptera nuet och känna livsenergin flöda.

Namaste…

pinit fg en rect red 28 - Att kunna acceptera nuet och känna livsenergin flöda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *